Home

Achtergrond 157 x bekeken

Miljoenen voor Gelderse cultuurhistorie

De province Gelderland steekt dit jaar samen met de rijksoverheid en andere organisaties 35 miljoen euro in cultuurhistorie in de provincie.

Dat maakte de grootste provincie van Nederland dinsdag bekend. Het geld wordt onder meer gestoken in behoud van de Veluwe. De historische bossen moeten blijven bestaan, net als de kenmerkende grafheuvels die er te vinden zijn. Ook komt geld beschikbaar om monumentale panden te behouden, waaronder het zendcomplex Radio Kootwijk.

Gelderland steekt ook geld in de opleiding van archeologen en restauratiedeskundigen. Er zijn steeds minder vaklieden te vinden omdat de huidige generatie vaklieden tegen de pensioenleeftijd zit, aldus het provinciebestuur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.