Home

Achtergrond

Milieu profiteert van vliegverbod

Voor passagiers is het vervelend, maar voor het milieu is het goed dat heel veel vliegtuigen al een aantal dagen aan de grond staan.

Hierdoor is per dag tussen de 200 en 400 kiloton (1 miljoen kilogram) minder koolstofdioxide uitgestoten. Om 400 kiloton CO2 te compenseren is 56.000 hectare bos nodig.

"Maar de vulkaan op IJsland stoot ook nog CO2 uit'', nuanceert vandaag een woordvoerster van het Planbureau voor de Leefomgeving de positieve geluiden. Die spuwt dagelijks tussen de 10 en 20 kiloton aan broeikasgassen uit. Ook moeten alle mensen die niet met het vliegtuig kunnen reizen een bus, trein of huurauto nemen om op de plaats van bestemming te komen. Deze voertuigen stoten ook gassen uit, alleen ligt deze emissie veel lager.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.