Home

Achtergrond 452 x bekeken 2 reacties

'Milcobel en Delhaize aan de haal met faire melk'

Milcobel en Delhaize zijn aan de haal gegaan met het faire-melkconcept van de European Milk Board (EMB).

Dat meldt het Belgische Algemeen Boerensyndicaat (ABS). Supermarktketen Delhaize is onlangs gestart met de verkoop van Milcobel-melk en belooft een extra vergoeding te betalen voor de leden van Milcobel. Volgens het ABS op zich een goed initiatief, ware het niet dat het om een gestolen idee van de EMB zou gaan.

Sinds vorig jaar zomer zou de EMB al bezig zijn met het oprichten van een nieuwe coöperatie genaamd Faircoop in België. De coöperatie telt naar eigen zeggen inmiddels zo’n 400 leden. Het idee ontstond in Wallonië, maar ook in Vlaanderen is het initiatief van start gegaan, samen met de oprichting van de Vlaamse EMB-afdeling, de Flemisch Milk Board.

Voor volgende week (20 april) stond de lancering van de zogenoemde 'Fairebel' als faire melk op het programma. "Dat de coöperatieve melk, een flauwe kopie van het Fairebel-concept, net een week voor het initiatief van EMB bekendgemaakt wordt, vinden wij zeer jammer", aldus Guy Depraetere van ABS.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    Hiervoor heb ik op ook bij de Comfort Class varkens gewaarschuwd. Leg je merk naam en het concept vast dan kan de concurent er niet mee aan de haal gaan. Ook daar kwam geen (positieve) reactie op van betrokkenen, dit gaat dan ook mis na een paar "leuke" aanloop jaren. Waarom zijn wij als boeren zo naief??? Bang voor de investering en het extra werk???

  • no-profile-image

    Bezorgde melkveehouder

    Een intriest actie die onwaardig is voor een fiere coöperatie

Of registreer je om te kunnen reageren.