Home

Achtergrond 262 x bekeken

'Mensen verzamelen duurzame spullen'

Van oud naaigerei en vingerhoedjes tot weckpotten.

Verzamelaars zien steeds meer brood in het verzamelen van duurzame spullen. Dat concludeerde Casper Bosland. Hij is mede-organisator van de Verzamelaarsbeurs en de Mega CD & Platenbeurs die dit weekeinde in de Jaarbeurs Utrecht werd gehouden. "Mensen kijken bijvoorbeeld naar hoe hun voorouders kleding herstelden. Ook oud gereedschap is volop in trek.''

Traditionele verzamelobjecten als sigarenbandjes en suikerzakjes zie je steeds minder terug op beurzen, stelde Bosland. "Mensen komen voor oud speelgoed, design en vintage artikelen.'' Zelf verzamelt Bosland vintage filmposters en vinylplaten.

De twee beurzen, waarbij mensen met een kaartje beide kunnen bezoeken, trok dit jaar 26.000 bezoekers, ongeveer vijfhonderd meer dan vorig jaar. Toen raakte onder meer de crisis de beurs. Dit jaar koos de organisatie er daarom voor een hal minder in te richten. Daarmee was de beurs dit jaar verdeeld over vijf hallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.