Home

Achtergrond 5 reacties

Melkveehouders Hendrix UTD blijven scherp voeren

De klanten van mengvoerleverancier Hendrix UTD hebben de eerste maanden van dit jaar nog scherper gevoerd dan in dezelfde periode vorig jaar.

Hendrix UTD signaleert een daling van het mengvoerverbruik per 100 kilo melk van 5 procent. Dat meldt productmanager Rundveegroep Alfred Smits.

Cijfers van 2009 laten volgens Smits zien dat klanten 20 procent op krachtvoerkosten bespaarden, terwijl de gezondheid en de productie van de koeien nauwelijks veranderden. Deze daling in kosten was volgens hem naast de lage voerprijsmelkprijs te danken aan de uitstekende kwaliteit van ruwvoer vorig jaar waardoor ook het krachtvoerverbruik afnam. In de eerste maanden van dit jaar lijken de veehouders de trend van minder gebruik van krachtvoer door te zetten.

Hendrix UTD springt op de trend in door diverse zomerbiksen tegen een "aantrekkelijk tarief" in de markt te zetten. "Gezien de relatief lage melkprijs in de zomer is het belangrijk dat boeren zeker nu profiteren van lagere voerkosten, waardoor ze hun saldo flink positief kunnen beïnvloeden", aldus Smits.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  top hendrix

  boer uit overijssel hoeveel heb je dan bespaart en welke kosten zijn gestegen .waar ben je trouwens heen gegaan, graag duidelijk zijn das hendrix ook.

 • no-profile-image

  Landmand

  Veel veehouders zouden nog veel meer kunnen besparen. De grondstofprijs van graan gezien? Houd het enkel, echt niet nodig in brokvorm.
  Een voermengwagen kan zo veel meer dan alleen voor de koeien een mix draaien.
  Je eigen krachtvoermix voor de kalveren. juiste mineralen en voila.

 • no-profile-image

  boer

  ik heb echt nog veel meer bespaart op de krachtvoer kosten, toen ik van hendriks naar een andere leverancier ben gegaan, dus er zit nog meer ruimte in voor de hendriks boeren.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  ik kan uit dit artikel niet lezen hoeveel kg/100 lt. melk er nu dan word gevoerd dus kan ook niet zoveel met dit soort berichtgeving

 • no-profile-image

  Germt

  nog meer palmpitschilfers erin? van 30 naar bv 50%?? Veehouders kijk eens op uw afleverbon naar volgorde en kwaliteit van grondstoffen. Dan kijk je in de boerderij bij grondstofprijzen en je weet de prijs/kwaliteit verhouding.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.