Home

Achtergrond 283 x bekeken 3 reacties

Melkveehouder heeft toekomst in het riet

Een melkveehouder die met zijn bedrijf in nattere delen van de ecologische hoofdstructuur (EHS) ligt, kan zijn inkomen goed aanvullen door rietteler te worden.

De vraag naar binnenlands riet stijgt, terwijl het aantal riettelers afneemt. Dat concludeert het LEI, een onderzoeksinstituut van de Wageningen Universiteit, uit een onderzoek naar het combineren van agrarische bedrijfsvoering en het behalen van natuurdoelen, dat wordt uitgevoerd in de Krimpenerwaard.

De EHS is een strook dwars door Nederland, die is aangewezen om de natuur te laten herstellen. In de hoofdstructuur liggen nogal wat agrarische bedrijven, die wegens de natuurdoelen hun bedrijfsvoering moeten aanpassen en die daardoor mogelijk fors minder zullen opbrengen. Volgens het LEI kunnen boeren in die gebieden heel goed gaan werken 'zoals vroeger'.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  piet

  ik mis het bekende kluitje.

 • no-profile-image

  Han

  Boeren moeten weer gaan werken als vroeger. Hopelijk met en ambtelijk inkomen van NU. Als het ook moet voor een inkomen van vroeger lijkt het mij geen pretje. Eén ding staat vast als ze het goed doen, komt heel Europa kijken bij deze prehistorische boeren een goede neven tak. Per foto Euro 5 en per video Euro 10 / minuut.

 • no-profile-image

  gert

  Ja ,in NW Overijsel heeft Staatsbosbeheer bijna alle rietvelden in bezit,ze vragen een dikke pachtsom van de riettelers,mag de melkveehouder het werk doen en een dikke pacht betalen,dat schiet op

Of registreer je om te kunnen reageren.