Home

Achtergrond 375 x bekeken

Meer winst en omzet voor McDonald’s

McDonald’s, ’s werelds grootste restaurantketen, heeft in het eerste kwartaal een winst behaald van 1,09 miljard dollar vergeleken met 979,5 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat heeft het concern bekendgemaakt. Per aandeel bedroeg de winst precies 1 dollar, boven de verwachtingen van analisten. De lichte winstgroei kwam doordat de kosten minder hard groeiden dan de omzet in de afgelopen periode. De omzet steeg met 10,5 procent tot 5,61 miljard dollar, eveneens hoger dan verwacht.

McDonald’s boekte zowel in de Verenigde Staten als in Europa meer omzet. In de VS trok de fastfoodketen meer klanten met een populair ontbijtmenu voor 1 dollar, dat in januari werd geïntroduceerd. In Europa deed het bedrijf goede zaken met zijn nieuwe themamenu’s. McDonald’s heeft in Europa veel van zijn restaurants gerenoveerd, wat eveneens tot meer klandizie heeft geleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.