Home

Achtergrond 253 x bekeken

'Meer regie nodig bij beleid ondergrond'

Het Rijk wil beleid over ondergronds gebied beter afstemmen met provincies, gemeenten en waterschappen.

Als er meer "regie'' is, kan de kwaliteit van de bovengrondse leefomgeving daarmee worden verbeterd. Dat draagt weer bij aan doelstellingen van de regering voor klimaat, energie, water, mobiliteit en landbouw.

Demissionair minister Tineke Huizinga van VROM heeft hiertoe vrijdag een beleidsvisie neergelegd bij de ministerraad. Ondergrondse zaken zoals elektriciteitskabels, gas- en waterleidingen en tunnels maken het leven bovengronds aangenamer. Andere zaken zoals gasleidingen zorgen weer voor beperkingen bovengronds, omdat er dan een veiligheidszone in acht moet worden genomen.

Beter overleg moet nationale en regionale belangen waarborgen. Een nationaal belang is bijvoorbeeld de opslag van bodemschatten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.