Home

Achtergrond 500 x bekeken

Maat: miljard aan landbouwgeld op het spel

De land- en tuinbouw kunnen een miljard aan fiscale regelingen verliezen, als de plannen van een adviescommissie over belastinghervormingen worden overgenomen.

Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland, zei vandaag op een bijeenkomst in Zwolle dat hij er alles aan zal doen om de fiscale regelingen overeind te houden.

Negentig procent van de fiscale regelingen voor de land- en tuinbouw staan op de lijst van af te schaffen belastingvoordelen, aldus Maat. Hij wil de regelingen behouden.

“Maar daar zullen we ons stinkende best voor moeten doen. We moeten aantonen dat die vrijstellingen meer zijn dan alleen boerengeld.”Maat zegt dat LTO Nederland samen met andere organisaties in het midden- en kleinbedrijf zal lobbyen tegen de afschaffing van ondernemersregelingen in de fiscale sfeer.

Ordinaire belastingmaatregelen accepteren we niet. “Aan de andere kant moeten wij zelf ook nadenken of de doelen waaraan het belastingeld wordt besteed wel duurzaam zijn. Met remmen en nee zeggen, zullen we het niet redden.”

De studiecommissie belastingstelsel heeft de vorstellen ontwikkeld in opdracht van toenmalig minister Bos en staatssecretaris De Jager. Bij ontvangst van het rapport heeft De Jager geen oordeel gegeven over de plannen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.