Home

Achtergrond 651 x bekeken 3 reacties

Limburgse teler steekt eerste asperges

Aspergeteler Koen-Jos Berns uit het Limburgse Milsbeek steekt de eerste asperges van de koude grond.

Aspergeteler Koen-Jos Berns uit het Limburgse Milsbeek steekt de eerste asperges van de koude grond. ”De eerste oogst bedroeg 7 kilo. Niet slecht, en veel vroeger dan verwacht. De winter was streng en zowel in februari als maart hebben we maar een paar dagen met lekker weer gehad. Het is dat door de wind het zwarte folie wegwoei, anders had ik de asperges niet eens gezien.” Samen met zijn broer Bert-Pierre teelt Koen-Jos circa 3,7 hectare asperges. In de winter teelt hij dahlia’s. Foto VidiPhoto

In de Achterhoekse plaats Zieuwent steekt men jaarlijks een groot paasvuur aan. Het is een traditie die in de Achterhoek meer dan 100 jaar teruggaat. Een paasvuur is in feite een hoop bijeengebonden hout die op elkaar gestapeld is. Eerste paasdag wordt deze in de brand gestoken. De vuurtraditie komt voort uit het verlangen naar terugkeer van de zon. Volgens de overlevering zouden het lichtschijnsel, vonken en rook een weldadige uitwerking hebben op de vruchtbaarheid van de velden. Tegenwoordig is het bouwen van een paasvuur vooral een sociale aangelegenheid. Foto Theo Kock

Medewerkers van Horizon Flowers zoeken zieke tulpen op een perceel bij Dronten in Flevoland. Een zieke tulp krijgt een middel opgespoten waardoor de plant verschrompelt. Horizon Flowers teelt ongeveer 100 hectare tulpen in Nederland, zegt een woordvoerder. ”Op 10 hectare na, wat we in Noord-Holland telen, staat alles in Flevoland. Een groot deel van de bollen broeien we zelf. We produceren op jaarbasis zo’n 35 miljoen tulpen die we over de hele wereld verkopen”, aldus de woordvoerder. Foto Axipress

Omstanders kijken naar een enorme bal van paaseieren bij het klooster Kiev Pechersk Lavra in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Zo’n drieduizend handbeschilderde eieren in traditionele stijl zijn door de Oekraïense kunstenaar Oksana Mas tot een bal gevormd. Het Russisch-orthodoxe klooster staat op de werelderfgoedlijst en speelt een belangrijke rol voor de Oost-Europese gelovigen, die ook morgen Pasen vieren. Foto ANP

De eerste vrijdag van april is traditiegetrouw de opening van de kaasmarkt in Alkmaar. Karin Bloemen had gisteren de eer om de markt in de kaasstad te openen. Ook fungeerde de zangeres als jurylid bij de verkiezing van de rondemiss voor de wielerkoers Giro d’Italia, die dit jaar in Nederland start. Tot en met de eerste vrijdag van september wordt wekelijks een kaasmarkt gehouden. Foto ANP

Ruim een week geleden was het prachtig weer voor lammeren om buiten te zijn. Nu is het toch even wennen voor jonge dieren, zoals hier dit lam met moeder op een kaal talud nabij Valburg. Het is koud en herfstachtig weer, terwijl ook de grasgroei niet erg uitbundig is. Na de paasdagen klaart het weer waarschijnlijk een beetje op, maar eerst is het nog even doorbijten. Foto Vidiphoto

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Martin de Boer

  Hotel de Musschenberg

  Geef mij een telefoon nummer.
  Ik kan je niet bereiken.
  Groetjes Martin de boer

  Vroeger van de Rozenhof.
  Nu van de Mussschenberg

 • no-profile-image

  Martin de Boer

  Hotel de Musschenberg, Beek /Ubbergen.
  Wilt u mij a.u.b. een telefoon nummer doorgeven, want ik kan u telkens maar niet bereiken.
  Mijn mobielnummer is 06-14457061

  Martin de Boer

 • no-profile-image

  internet

  telefoon 024-6841686
  email demusschenberg@planet.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.