Home

Achtergrond 162 x bekeken

Lichaam vrouw Kaczynski geïdentificeerd

Het lichaam van Maria Kaczynska, de vrouw van de Poolse president Lech Kaczynski is geïdentificeerd.

Dat hebben de Poolse autoriteiten maandag laten weten. Lech Kaczynski en zijn vrouw waren onder de 96 mensen die zaterdag om het leven kwamen door een vliegtuigongeluk in het westen van Rusland. Het lichaam van de president was zondag al geïdentificeerd. Kaczynski ligt opgebaard in het presidentieel paleis in Warschau. Een woordvoerder van de Poolse presidentiële staf zei dat het stoffelijk overschot van Kaczynska waarschijnlijk dinsdag wordt gerepatrieerd.

De voorzitter van de Poolse Senaat liet weten dat zaterdag een herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de ramp worden gehouden. Die heeft plaats bij het graf van de Onbekende Soldaat in de hoofdstad Warschau.

Een Poolse aanklager zei dat er in het wrakstuk van het verongelukte toestel nog lichamen vastzitten. Volgens hem zijn tot dusver 78 lichamen gevonden. Er wordt een toegangsweg gemaakt voor zwaar materieel waarmee delen van het vliegtuig kunnen worden opgetild en de laatste lichamen worden geborgen, zei hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.