Home

Achtergrond

Lelies verschillend gewaardeerd

In de afgelopen week werden de lelies per soort op de bloemenveilingen verschillend gewaardeerd.

Er werden totaal 5,1 miljoen lelies aangevoerd, evenveel als een week eerder. Er was echter sprake van aanzienlijke verschillen tussen de hoofdgroepen, waar de LA's en Aziaten een kleine 10 procent in aanvoer afnamen en de Longiflorum en Orientals iets toenamen.

De Longiflorum verbeterde de prijsvorming met 2 cent tot €0,45. De Orientals daalden met 9 cent tot €0,76 en ook de LA's daalden met een cent tot €0,35. De Aziaten verbeterden met 3 cent tot €0,38. De aanvoer van Hippeastrum (Amaryllis) bleef stabiel op 550.000 stuks en de prijzen daalden met 5 cent tot €0,56.

De aanvoer van snijhyacinten steeg met 8 procent en kwam weer op het niveau van twee weken geleden. De gemiddelde prijs daalde met 2 cent tot €0,24. In het segment bol op pot is afgelopen week weinig veranderd. De aanvoer was weer flink hoger dan voorgaande jaren. Met name de aantallen Muscari in Naaldwijk liepen flink op, wat extra druk op de prijsvorming gaf.

De narcis Tête à Tête is nog steeds goed geprijsd, hoewel de schalen soms wegzakten in opbrengst. Hyacinten op pot werden nog steeds tegen minimale prijzen verhandeld. Van de sortering 1 per pot draaide zelfs aanzienlijke aantallen door.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.