Home

Achtergrond

Lelieregistratie van start

Binnenkort start de lelieregistratie 2010.

De Bloembollen Keuringsdienst (BKD) in Lisse heeft de twee lelieregistraties (plantgoed geplant en schubben geplant/kasteelt) samengevoegd tot één registratie.

Nieuw in de registratie is de teelt van kale schubben geplant. Partijen kale schubben geplant hoeft u alleen op te geven in het jaar van oogsten. Vanaf 1 april tot en met 16 mei 2010 is het digitaal klantenloket van de BKD open voor invoering van de lelieregistratie.

Lelietelers met een login voor het loket ontvangen voorafgaand informatie over de lelieregistratie in het loket. Lelietelers zonder login voor het loket ontvangen deze week het lelieregistratieformulier. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving heeft de BKD in overleg met de Productgroep Lelie besloten de zogenoemde leliebrief niet langer te publiceren. Aanleiding hiertoe is de beperkte toegevoegde waarde van de leliebrief.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.