Home

Achtergrond 7 reacties

Leden FrieslandCampina krijgen €1,23 meer voor melk

De leden van coöperatie FrieslandCampina ontvangen over de maand april €1,23 meer per 100 kilo melk.

Dit blijkt uit gegevens die FrieslandCampina bekend heeft gemaakt.

Uit berekeningen van het Agrarisch Dagblad komt naar voren dat de netto-melkprijs stijgt van €25,02 naar €26,25 exclusief btw. Deze prijs geldt bij een jaarleverantie van 580.000 kilo melk en is met inbegrip van 7 cent PZ-heffing.

FrieslandCampina stelt dat de uitbetaling is gebaseerd op de waarneming dat de uitbetalingsprijzen voor boerderijmelk in omringende landen en bij concurrerende fabrieken in Nederland weer stijgt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Dit schiet echt niet op .

 • no-profile-image

  ondernemer

  Arend ik heb een vraag. Stel dat ik een tienjarig afnamecontract sluit met Sjaak en Fryske Boer voor bv twee miljoen liter keer 28 cent per liter. Kan ik die melk dan ook aan jou doorverkopen voor die 53 cent per liter?

 • no-profile-image

  boerke

  Welnee, schiet helemaal niet op. Maar 't is net als met kleine kindertjes. Af en toe een snoepje en ze zijn weer zoet. Maar 't is de moeite van publiceren niet waard. Rare uivelonderneming (coop)dat friesland campina

 • no-profile-image

  fryske boer

  Arend Otten begint geloof ik echt dement te worden.

 • no-profile-image

  Sjaak

  Arend Otten uit Hoogeveen kan beter advertentie ruimte huren, dan overal een reactie bij te plaatsen.Maar ja dat is wel duurder.

 • no-profile-image

  koetje

  Voor 53 cent mag hij mijn melk anders wel komen ophalen.Het wordt alleen lastig om de EU hiervan te overtuigen want die wil het hekwerk slopen.Verder vraag ik mij ook af hoe hij met deze hoge prijzen vraaguitval wil voorkomen,de zuivelvervangende industrie zit ook niet stil met productontwikkeling.

 • no-profile-image

  Arend Otten

  Het bod van 53 euro cent per kg melk is gebaseerd op: Kostprijs vermeerderd met risico en winst.Zie www.milkmarketingplan.com voorwaarden.
  Dit kan dankzij de democratische cooperatieve structuren,de WTO, de EU en de NMA .Dit bod geld voor leden van Frieslandfood-Campina en leden-leveranciers van alle concurrerende fabrieken in de EU.
  Dit is geen verhoging van 1,23 cent per kg melk,maar bedraagt ongeveer 27 cent verhoging per kg melk.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.