Home

Achtergrond 204 x bekeken

Langer zwangerschapsverlof kost 140 miljoen

Twee weken langer zwangerschapsverlof, zoals de Europese Commissie voorstelt, kost 140 miljoen euro extra.

Dit zullen vooral werkgevers voelen. Zij betalen de premies voor het WW-fonds, waaruit in Nederland zwangerschaps- en bevallingsverlof wordt gefinancierd.

Dit blijkt uit een brief van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer over het voorstel van de Commissie voor een nieuwe richtlijn van achttien weken zwangerschapsverlof. Het Europees Parlement was begin dit jaar tijdens een eerste bespreking positief over het voorstel.

In Nederland geldt nu dat een werkneemster voor en na de bevalling recht heeft op in totaal zestien weken verlof. Donner heeft zich altijd verzet tegen een verlenging hiervan, omdat in zijn ogen niet is aangetoond dat het nodig is om de gezondheid van moeder en kind te beschermen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.