Home

Achtergrond 920 x bekeken 1 reactie

Langer goed dankzij koud pasteuriseren

Vleesverwerker Zwanenburg is er in geslaagd rauw vlees met behulp van koude pasteurisatie langer houdbaar te maken.

Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt. Het bedrijf gebruikt de techniek met name om filet americain (rundvlees) veiliger te maken. De pasteurisatie vindt plaats met behulp van een hogedruktechnologie. Daarbij worden micro-organismen onder zeer hoge waterdruk uitgeschakeld.

Toepassing van deze technologie op rauw vlees was moeilijk omdat voor een veilige behandeling van rauw vlees een nog veel hogere druk noodzakelijk is dan gebruikelijk. Risico is dan dat verkleuring en textuurverandering optreden. Zwanenberg Food Group heeft dat probleem weten te ondervangen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick de Leede

    U plaatst dit bericht abusievelijk onder 'sierteelt'. De onderneming heet overigens Zwanenberg, niet Zwanenburg zoals in het intro staat.

Of registreer je om te kunnen reageren.