Home

Achtergrond 1514 x bekeken

Lammeren voor het eerst naar buiten

Schapenhouder Paul Berghuis helpt lammeren uit de veewagen.

De dieren zijn nog wat voorzichtig, nu ze voor het eerst naar buiten gaan. De lammeren zijn nu 2,5 week oud. De eerste vijftig ooien met lammeren gaan nu naar buiten. "Dat is altijd een mooi moment", zegt Berghuis. De schapen blijven nu dag en nacht buiten. In het Groningse Usquert runt Berghuis samen met zijn broer een schapen- en akkerbouwbedrijf met 270 fok-ooien. Het aflammeren is bijna voorbij. De schapen hebben het best gedaan. "We hebben gemiddeld 2,4 lam per ooi." Foto Jan Bouwman

Jan Bouwhuis vult de veldspuit om een perceel sjalotten te bespuiten tegen onkruid. "Ik gebruik een bodemherbicide, waarmee het onkruid in de bodem al wordt geremd. Onkruid dat al boven staat gaat ook dood door de bespuiting", legt de medewerker van akkerbouwer Antoon de Schutter uit. De 18 hectare sjalotten zijn vier weken geleden geplant. "Ze staan op gediepploegde grond, waardoor we op dit perceel vroeg aan de slag konden", zegt Bouwhuis. Foto AxiPress

De koeien van maatschap De Rooy in Wadenoijen worden gewassen voor de Avondbloesemshow die vandaag plaats had in het Gelderse Zoelen. 50 koeien en 32 kalveren werden voorgeleid. Bijzonder is dat er voor het eerst een dochtergroep van de jonge stier Crob Beau Geste is getoond. Het gaat om een Classic uit Faber uit de bekende Belle familie die particulier is getest door Lenk van Zandwijk. Foto William Hoogteyling

Medewerkers van tulpenkwekerij- en broeierij Karma zijn in de Flevopolder al volop bezig met ziekzoeken en koppen van tulpen. De tulpen zijn onder plastic geteeld en daardoor komen de bollen twee tot drie weken eerder beschikbaar voor de broeierij, denkt Sjors Koeman, die het bedrijf samen met zijn vader leidt. Qua productie in de broeierij is het volgens Koeman een gemiddeld jaar. De tulpen worden aangeboden op de bloemenveilingen in Rijnsburg en Aalsmeer. In totaal telen de Koemans twaalf cultivars. Foto Axipress

Tv-kok Joop Braakhekke is de nieuwe ambassadeur van de aspergeteelt. De bekendmaking vond plaats in de Keukenhof in Lisse, traditiegetrouw op de tweede donderdag in april, als het aspergeseizoen feestelijk wordt geopend. Braakhekke is initiator van de opening van het aspergeseizoen en volgt de afzwaaiende ambassadeur Erica Terpstra op. Volgens Pieter Smits, voorzitter van promotievereniging Stichting Dubbel A, heeft promotie met een ambassadeur de consumptie gestuwd naar 780 gram per persoon. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.