Home

Achtergrond 198 x bekeken

LNV beperkt slachtpremie 2009 tot 69 euro

De slachtpremie 2009 daalt door een hausse aan aanvragen van ruim 82 naar maximaal 69 euro per rund.

Dit heeft het ministerie van LNV bekend gemaakt. Vorig jaar was het laatste jaar dat slachtpremies konden worden verkregen voor runderen. Daardoor en door de lage prijzen in de melkveehouderij zijn vorig jaar veel runderen geslacht en zijn relatief veel aanvragen gedaan voor de ontvangst van slachtpremies.

Het bedrag van 69 euro per rund kan nog lager uitvallen als de veehouder, die de slachtpremie heeft aangevraagd, al meer dan 5000 euro per jaar aan EU-steun ontvangt. Dan krijgt hij ook te maken met 7 procent modulatiekorting. Zou de veehouder meer dan 300.000 euro EU-steun ontvangen, dan gaat er voor het bedrag boven de 3 ton nog eens 4 procent extra modulatiekorting af.

De slachtpremie 2009 wordt in mei of juni van dit jaar uitbetaald. Vanaf 2010 is de slachtpremie opgenomen in de bedrijfstoeslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.