Home

Achtergrond

LEI: Nederlands ei heeft goede naam bij Duitsers

Nederlandse eieren hebben in Duitsland een goed imago.

Dat concludeert het landbouweconomisch instituut LEI uit een onderzoek naar de beleving van consumenten van eieren in Nederland en Duitsland. De belangrijkste vraag bij dit onderzoek was in hoeverre biologische eieren op een sterkere manier in de markt kunnen worden gezet.

Uit het onderzoek blijkt dat de consument een eerlijk ei wil. Het LEI concludeert dat biologische eieren in Nederland kansrijker kunnen zijn bij een toegankelijkere positionering. Drempels zijn de grote prijsverschillen tussen gangbare en biologische eieren, gebrek aan kennis bij de consument en een te bescheiden merkenbeleid.

In Duitsland speelt naast deze factoren ook wantrouwen een rol. De Duitse consument gelooft niet meteen dat biologische eieren ook echt biologisch zijn. Het is in dat verband een voordeel dat het imago van Nederlandse eieren en ook dat van andere Nederlandse voedingsmiddelen goed is.

Of registreer je om te kunnen reageren.