Home

Achtergrond

Klimaatdoelen lange termijn niet op schema

Nederland ligt niet op schema om klimaatdoelen op langere termijn te halen.

Om doelstellingen toch waar te maken, moet een volgend kabinet aanvullende maatregelen nemen. Wat betreft energiebesparingen kan besloten worden om energiebedrijven en woningeigenaren verplichingen op te leggen.

Dat schrijven het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een donderdag gepubliceerde evaluatie van het Nederlandse klimaatbeleid. Nederland wil in 2020 30 procent minder broeikasgassen uitstoten. Het tempo van energiebesparing moet omhoog van gemiddeld 1 naar 2 procent per jaar. Het aandeel duurzame energie in het totale energieverbruik moet stijgen tot 20 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.