Home

Achtergrond

Klachtenregen vanwege Schiphol neemt weer toe

Nu het vliegverkeer rond Schiphol weer op gang is, neemt het aantal klachten bij het informatie- en klachtencentrum dagelijks toe.

Dit liet Ruud Wever van stichting Bas (Bewoners aanspreekpunt Schiphol) vandaag weten.

"Vanaf het moment dat de vliegtuigen rond 20 april weer opstegen, klimt het aantal klachten weer. We zaten gisteren met tweehonderd klachten ongeveer op het helft van het gemiddelde aantal klachten per dag'', aldus de zegsman. Op normale dagen krijgt Bas vier- tot vijfhonderd klachten binnen over vliegtuiglawaai, waarvan dertig tot veertig telefonische klachten en de rest via de website of e-mail.

Wever meldde de afgelopen dagen geen ander soort klachten tegen te komen dan voordat het vliegverkeer stil lag. Wel geven klagende bewoners aan dat ze het de afgelopen tijd heerlijk rustig vonden rond Schiphol en ervan balen dat de geluidshinder is teruggekeerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.