Home

Achtergrond

Keuringszaal puilt uit van narcissen

De vierde en laatste speciale keuring narcissen is door veel kwekers en veredelaars aangegrepen om een breed sortiment te tonen en deel te nemen aan vele prijsvragen.

Zoals Hein Meeuwissen, die naast specialiteiten voor de liefhebber ook een uitgelezen sortiment levert aan de handel. Meeuwissen zette onder andere een fraai bloemstuk met de witte Narcissus 'Sea Princess' op de keuringstafel. Een beauty en van deze narcis is aanbod voorhanden. Verder onder meer van Meeuwissen de dubbele Narcissus ornatus 'Daphne', de uit 1855 stammende N. poëticus en de grootkronige N. 'Ita'.

Jaap Leenen heeft een bescheiden inzending die echter wel indruk maakt vanwege de kwaliteit. Zoals de dubbele en mooi oranje/gele N. 'Citronella' en de dubbele N. 'Maya Sun'. Cees Breed heeft alles uit de kast gehaald en showt een zeer gevarieerde inzending, met onder andere de dubbele N. 'Crowndale', de grootkroninge N. 'Tyrone Gold' en de witte N. 'Cheerleader'.

C.W. van der Hulst zette bakken met onder andere de dubbele N. 'Ferral' in de keuringszaal, alsmede fraaie exemplaren van N. 'Double Gold Medal'. Piet Pennings haalt eveneens fors uit, met onder andere een fraai bloemstuk met de witte N. 'White Medal', N.'Bridel Crown' (1953) en N. 'Madison'.

M.H. van der Zon showt onder meer de witte N. 'White Snowball', Rinus van der Salm laat mooie kwaliteit zien van N. 'Monal', en Jan de Winter een aantal mooi gevormde cultivars van N. cyclamineus terwijl J. Kuiper goede kwaliteit van de zeer donker oranje N. 'Ambergate' toont.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.