Home

Achtergrond 200 x bekeken

Kardinaal: kerk moet geroddel negeren

Kardinaal Angelo Sodano, deken van het college van kardinalen, zegt dat de gelovigen zich niet van de wijs laten brengen door "het geroddel van nu''. Sodano deed die uitspraak bij het begin van de paasmis op het Sint-Pietersplein in Rome.

Sodano zei dat de hele kerk achter de paus staat. Volgens Sodano is het geroddel van dit moment bedoeld om de "gemeenschap van gelovigen'' schade te berokkenen. Het was voor het eerst dat bij de paasmis een boodschap aan de paus werd overgebracht.

De Rooms-Katholieke Kerk gaat momenteel gebukt onder een misbruikschandaal. In tal van landen worden katholieke priesters beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen.

Volgens André Vingt-Trois, de aartsbisschop van Parijs, is de paus het mikpunt van een lastercampagne. In de zondageditie van de Franse krant Le Parisien stelde Vingt-Trois, die ook voorzitter is van de Franse bisschoppenconferentie, dat de gevallen van de kindermisbruik tientallen jaren oud zijn. Vingt-Trois stelde dat er in Frankrijk circa 20.000 geestelijken werkzaam zijn. Hij voegde eraan toe dat circa dertig van hen zijn veroordeeld voor seksueel misbruik. In geen van de gevallen ging het om pedofilie, aldus Vingt-Trois.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.