Home

Achtergrond

Kans politiek geweld rond verkiezingen

Er bestaat een kans dat het Islamdebat ronde de verkiezingen de komende maanden kan leiden tot 'politiek gemotiveerd geweld'.

Wat betreft de risico's op dit vlak moet meer dan in andere situaties ook rekening gehouden worden met radicaliserende eenlingen van uiteenlopende signatuur. Dat concludeert Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) Erik Akerboom, zo schrijft minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Uit de dreigingsanalyse van de NCTb blijkt verder dat de kans op een aanslag tegen Nederlandse doelen in enkele landen en regio's waar aan al-Qaeda gerelateerde groeperingen opereren, groter is dan in Nederland zelf. Het dreigingsniveau voor Nederland blijft uiteindelijk beperkt. Dit betekent dat de kans op een aanslag tegen Nederland relatief gering is, maar ook niet geheel is uit te sluiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.