Home

Achtergrond 286 x bekeken 1 reactie

Kamer debatteert op nieuw over Natura2000

Over Natura 2000 wil de Tweede Kamer opnieuw een debat met minister Verburg (LNV).

Doel van het debat is meer toezeggingen van de minister los te krijgen om landbouwbedrijven bij Natura 2000-gebieden te ontzien.
Het debat is vanmiddag aangevraagd door Janneke Snijder-Hazelhoff namens VVD, CDA, SGP,ChristenUnie, PVV en SP.

Het verzoek voor het debat is geïnspireerd door het besluit van minister Verburg om van het Overijsselse Naturagebied Wieden/Weerribben de begrenzing zodanig te wijzigen dat een boerenbedrijf nu buiten schot blijft. Verburg moest zich daarover vanmiddag verantwoorden in het wekelijks vragenuurtje. Pvdd-Kamerlid Esther Ouwehand veroordeelde dit besluit als een verkiezingscadeautje. Snijder en de partijen die haar verzoek steunen vinden het tijd voor meer van deze cadeautjes.

Het debat zal ook gaan over de conclusie van de SGP dat bij aanmelding van natuurgebieden in Brussel ten onrechte de menselijke activiteiten in en bij die gebieden zijn verzwegen .

Wanneer het debat wordt gehouden is niet bekend, maar de aanvraagster heeft er op aangedrongen dat het voor de verkiezingen op 9 juni plaats vindt .

Lees ook: Verburg: aanpassen natuurgrens voor boer mag

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    De natuurorganisaties wilden die boer graag weg hebben omdat zij die grond wilden hebben ,hij kon dichtbij een andere boerderij kopen maar liep weer tegen Natura 2000 aan ,maar in dit geval wilde de minister de grens wel verleggen omdat de natuurorganisaties hier baat bij hadden !

Of registreer je om te kunnen reageren.