Home

Achtergrond 173 x bekeken

Kabinet hoopt op stappen SGP

Demissionair minister Ernst Hirsch Ballin hoopt dat de SGP zelf conclusies trekt uit de uitspraak van de Hoge Raad over het passief kiesrecht voor vrouwen binnen de SGP.

"We hopen dat ze bij zichzelf te rade gaan'', zei Hirsch Ballin vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad. Zijn ambtenaren gaan de uitspraak van de Hoge Raad van vrijdag nu grondig bestuderen. De Raad bepaalde dat de Nederlandse staat maatregelen moet nemen om te bereiken dat de SGP vrouwen niet anders behandelt dan mannen. De partij mag vrouwen in elk geval niet uitsluiten van passief kiesrecht, want daarmee handelt zij in strijd met het VN-Vrouwenverdrag. De kwestie sleept al sinds 2003.

Hirsch Ballin respecteert de uitspraak en gaf aan dat het altijd al kabinetsbeleid was om "volledige participatie'' van mannen en vrouwen te bevorderen. De minister kon niet aangeven op welke termijn hij actie onderneemt, als de SGP zelf niets zou doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.