Home

Achtergrond 152 x bekeken

Kabinet bereikt akkoord over voorjaarsnota

Het kabinet heeft een akkoord bereikt over de voorjaarsnota, waarin de stand van zaken is opgenomen over het lopende begrotingsjaar.

De afgelopen weken bleek al dat het kabinet kampte met flinke tegenvallers onder meer in de zorg, oplopend tot in totaal tegen de drie miljard euro. Minister Jan Kees de Jager (Financiën) sprak vrijdag na afloop van de ministerraad over ,,een paar miljard''. Hij complimenteerde zijn collega-ministers die volgens hem allemaal hun uiterste best hebben gedaan om de tekorten weg te werken en een "heel strenge begrotingsdiscipline tonen''.

De komende weken worden de maatregelen verder uitgewerkt, waarna de voorjaarsnota naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.