Home

Achtergrond

KNMI voorspelt matig paasweer

Wie dit paasweekeinde van de lentezon wil genieten, moet niet in Nederland zijn.

Het KNMI heeft donderdag wisselvallig paasweer voorspeld. De ellende begint volgens het weerinstituut vrijdagmiddag, als er bewolking over het land trekt. Tegen de avond trekken vanuit het zuidwesten buien over het land, zo voorspelde de woordvoerster. Zaterdag wordt regenachtig en zondag is eveneens wisselvallig met regen- en zelfs hagelbuien, verwachtte de woordvoerster. Wel zal de wind dit weekeinde waarschijnlijk minder krachtig zijn dan de afgelopen dagen het geval was.

Volgens de zegsvrouw treedt er op paasmaandag een verbetering op. Op tweede paasdag is volgens haar de meeste kans op droog weer, en af en toe breekt zelfs de zon door. De temperaturen lopen dit weekeinde uiteen van 10 tot 13 graden.

Echt lenteweer zit er volgens het KNMI dus niet in, maar volgens de woordvoerder zijn de voorspelde temperaturen vrij normaal voor de tijd van het jaar. De paasdagen van voorgaande jaren vielen juist van het ene extreme in het andere. In 2008 domineerde sneeuw de paasdagen. Pasen viel toen op 23 en 24 maart. Vorig jaar beleefden we de warmste Pasen in 25 jaar met temperaturen tot 18 graden. We vierden indertijd pasen op 12 en 13 april.

Volgens de ANWB kan het wisselvallige weer ook nog invloed hebben op het verkeer. Op tweede paasdag gaan volgens een woordvoerder veel mensen op pad, vaak de buitenlucht in. Een plotselinge weersomslag zou kunnen betekenen dat bijvoorbeeld veel mensen tegelijkertijd huiswaarts keren waardoor het ineens drukker wordt op de weg.

De ANWB verwacht vrijdag aan het eind van de ochtend ook veel vakantieverkeer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.