Home

Achtergrond 165 x bekeken

KNMI: april zeer zonnig, droog en zacht

April was droog en zonnig, met een gemiddelde temperatuur ruim boven normaal. Alleen de eerste week bood wisselvallig weer.

Dat meldt het KNMI. De hoogste temperaturen zijn eind van de maand gemeten, toen ook de eerste zomerse dagen (25,0 graden of hoger) zich aandienden. Wel waren de tegenstellingen groot: in de nacht en ochtend kwam de temperatuur in het oosten op negen dagen onder het vriespunt. De zon scheen gemiddeld over het hele land ongeveer 250 uur, tegen 162 uur normaal. April werd daarmee een zeer zonnige maand. Bij het KNMI eindigt april op de derde plaats in de rij van zonnigste aprilmaanden sinds 1901. Die maand in 2007 blijft bovenaan de lijst staan.

April was ook een droge maand. Gemiddeld over het land viel ongeveer 21 millimeter, tegen 42 millimeter normaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.