Home

Achtergrond

KLM krijgt subsidie groene brandstof

De KLM krijgt een subsidie van ruim 1 miljoen euro voor de ontwikkeling van biokerosine.

Dat heeft demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer) vandaag gezegd op een lezing in Delft.

De luchtvaartmaatschappij werkt in het programma 'Well to wing' al langer aan de ontwikkeling van groene brandstof. "KLM kiest opnieuw een plek in de voorhoede'', schetst de minister. "Ik verwelkom de inspanningen van de KLM om voorop te blijven lopen in duurzame innovatie.''

Met 'Well to wing' wil de KLM het gebruik en de beschikbaarheid van biobrandstoffen voor de luchtvaart bevorderen. Het bedrijf wil dat in 2011 wekelijks 40 ton biobrandstof wordt geproduceerd. Het project voorziet eveneens in de ontwikkeling van Schiphol tot 'biobrandstof-hub'.

De KLM voerde in november 2009 een proefvlucht uit op biokerosine met passagiers. Daarmee werd aangetoond dat vliegen op deze duurzame brandstof mogelijk is. De beschikbaarheid is echter nog onvoldoende om op commerciële basis op biokerosine te vliegen. Met 'Well to wing' wil KLM dit alles versnellen. "En daar lever ik graag mijn financiële bijdrage aan'', aldus de CDA-bewindsman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.