Home

Achtergrond 255 x bekeken

Jubileumsafari De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe viert haar 75-jarig bestaan op vrijdag 9 april met een speciale safari, waar onder meer de geschiedenis van het park en Landgoed Hoenderloo en Jachthuis Sint Hubertus aan bod komen.

Dat meldde het jarige park donderdag.

Een boswachter begeleidt de vier uur durende safari vol natuur, historie en architectuur. De tocht gaat vanaf de ingang bij Hoenderloo per fiets naar Jachthuis Sint Hubertus voor een rondleiding. Het huis was het buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller en is ontworpen door architect H.P. Berlage. Landgoed Hoenderloo was eerst privebezit van de familie Kröller en staat te boek als het eerste stukje van wat later het grootste nationale park van Nederland zou worden.

Koninging Beatrix is op 23 april aanwezig bij de officiële viering van het 75-jarig bestaan van het park. Jaarlijks trekt De Hoge Veluwe ruim 500.000 bezoekers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.