Home

Achtergrond 2 reacties

Joustra ontraadde VVD-amendement productschappen

De programmacommissie van de VVD heeft het amandement over het opheffen van de productschappen op het VVD-congres zondag ontraden.

Dat laat de woordvoerder van PT-voorzitter Tjibbe Joustra weten. Joustra nam deel in de programmacommissie en moest accepteren dat het amandement aangenomen werd met een grote meerderheid. "Het geeft ook aan dat de VVD een democratische partij is. Ieder lid mag amandementen indienen." Joustra blijft betrokken bij de commissie en partij, ondanks de wijziging van het verkiezingsprogramma.

De programmacommissie raadde aan voor een maatwerkoplossing te kiezen, waarbij telers zelf middels de draagvlaktoets kunnen aangeven of ze hechten aan het productschap of niet.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Joep

  Die Joustra moet zijn koffers maar gauw pakken. Net als bij het UWV (met de gouden wc brillen en marmeren vloeren) blijkt hij ook nu weer niet te functioneren.
  Die Productschappen zo snel mogelijk afschaffen bespaart die arme heffingbetalers veel geld. Dit soort organisaties kunnen we missen als kiespijn.

 • no-profile-image

  Han

  Voor mij behoeft het geen keus te zijn van blijven of wijken van de producschappen. Laat de productschappen maar eens met harde cijfers aantonen wat hun toegevoegde waarde is. En nu niet met excuses van als we er niet zijn dan ----------, nee duidelijke taal, een winst en verlies rekening stijl. Ik vrees dat de heren dit niet kunnen overleggen, dat het weer een angst verhaal wordt, zodat de boer denkt laat ze maar blijven, want zonder wordt wel erg onzeker.

Of registreer je om te kunnen reageren.