Home

Achtergrond 373 x bekeken 2 reacties

Japanse boer wordt superheld

Japanse wetenschappers hebben een pak uitgevonden, dat de oudere Japanse boer moet helpen met werkzaamheden als het oogsten.

Het robopak van plastic en metaal met acht motortjes geven armen, benen en rug extra kracht. Ook zitten in het exoskelet sensoren met een stemherkenningssysteem, waardoor degene die het pak draagt commando's kan geven. Als een boer bijvoorbeeld een radijsje uit de grond wil plukken kan hij zijn pak instrueren zijn benen extra te ondersteunen.

Het pak moet vanaf 2012 in de Japanse schappen liggen voor ongeveer 8000 euro. Er is een model van 30 kilo voorhanden dat vooral bij zwaardere werkzaamheden als oogsten ingezet kan worden. Een lichtere versie van 23 kilo kan helpen bij werkzaamheden als het plukken van druiven.

De universiteit van Tokio en het bedrijf Toyama gaan ook brillen ontwikkelen, die lijken op pilotenbrillen in gevechtsvliegtuigen. Daarop is aan de binnenkant informatie te lezen. Een boer kan dan bijvoorbeeld lezen of zijn druiven rijp zijn, wat zijn hartslag is en hoeveel calorieën hij binnenkrijgt.

Tweederde van de Japanse boeren is ouder dan 65 jaar.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    henk

    Volgens mij komt dit bericht 12 dagen te laat....

  • no-profile-image

    Vitaaltje

    Misschien kunnen ze ook een pakje ontwerpen voor de wat ouder puffende macho??

Of registreer je om te kunnen reageren.