Home

Achtergrond 283 x bekeken

Italie pakt 'moderne slavenhandel' aan

De Italiaanse politie is vandaag een actie begonnen tegen 'moderne slavenhandelaren' om de georganiseerde uitbuiting van vluchtelingen aan banden te leggen.

Negen mensen werden gearresteerd, zeven zijn onder huisarrest gesteld en op hun bedrijven is beslag gelegd, aldus Italiaanse media. In totaal werd beslag gelegd op twintig landbouwbedrijven en tweehonderd stukken land ter waarde van 10 miljoen euro in de omgeving van het Zuid-Italiaanse plaatsje Rosarno.

Het 16.000 inwoners tellende dorp in de neus van de Italiaanse laars herbergt ongeveer vijfduizend migranten uit Afrika, die onder erbarmelijke omstandigheden zijn gehuisvest.

Ze wonen veelal in oude fabrieken of barakken zonder matras, licht en verwarming, en met veelal één chemisch toilet voor tweehonderd personen. Van de doorgaans 20 euro per dag salaris houdt de lokale maffia in de regel 5 euro 'verblijfsbelasting' in.

In januari betoogden tweehonderd Afrikaanse migranten vanwege hun onmenselijke levensomstandigheden. Dit liep uit op rellen tussen de migranten en de lokale bevolking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.