Home

Achtergrond 153 x bekeken

Iraakse inburgeraar sterft door steekpartij

Een 46-jarige man is maandagochtend in educatief centrum De Reggehof in het Twentse plaatsje Goor overleden na een steekpartij.

De man volgde op de school een inburgeringscursus. De 23-jarige persoon die als verdachte wordt aangemerkt volgde die cursus ook. Dat heeft de politie gemeld. Volgens de politie komt het slachtoffer uit Irak en is de verdachte van de steekpartij een Somaliër.

Vanuit de school is met afschuw gereageerd. Volgens Hans Schutte, voorzitter van het college van bestuur van ROC Twente, maandagmorgen in een reactie op de fatale steekpartij "is iedereen op het ROC van de kaart.'' Klasgenoten en docenten zijn opgevangen door Slachtofferhulp.

In de klas zat een groep van tien tot vijftien cursisten en twee docenten gaven er les, aldus Schutte. De les was om negen uur begonnen. De bestuursvoorzitter zei dat de groepen heel intensief worden begeleid om zo snel mogelijk de Nederlandse taal machtig te worden.

De 42-jarige Irakees Azad Balian, een vriend van het slachtoffer, reageerde maandag vol afgrijzen en ongeloof. "Het was een rustige man die geen vijanden had. Hij was anderhalf jaar in Nederland. Ongelooflijk. Hoe kon dit gebeuren?'' Volgens Balian was het slachtoffer getrouwd en had hij twee kinderen.

Over het motief voor de steekpartij is nog niets bekend. Het slachtoffer raakte in eerste instantie zwaargewond en overleed later aan zijn verwondingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.