Home

Achtergrond 248 x bekeken

Inzaai mais in VS loopt iets achter

In de VS is tot begin deze week 3 procent van het maisareaal ingezaaid.

Dat is iets minder dan het meerjaarlijks gemiddelde, dat rond deze tijd op 4 procent ligt. Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw is het nog zo vroeg in het voorjaar dat het verschil nog geen betekenis heeft.

Ten opzichte van vorig jaar loopt de inzaai van mais iets voorop, meldt het USDA. Toen was rond deze tijd 2 procent van het areaal ingezaaid. Vooral in het midwesten zijn de omstandigheden voor het inzaaien van mais nu erg goed. De Amerikaanse akkerbouwers zaaien dit jaar 36 miljoen hectare mais. Dat is 3 procent meer dan vorig jaar. Het is het één na grootste maisareaal ooit in de VS. Alleen in 2008 was het areaal nog groter.

Of registreer je om te kunnen reageren.