Home

Achtergrond

Inwoners Bergen aan Zee terug naar huis

De duinbrand die sinds gisteren woedde in de omgeving van Bergen aan Zee is onder controle.

De brandweer gaf het sein brand meester om ongeveer één uur in de nacht van woensdag op donderdag .

Eerder werd al bekend dat het grootste gevaar voor Bergen aan Zee was geweken en dat de geëvacueerde bewoners terug naar huis mochten. De noodverordening die was ingesteld, blijft in ieder geval tot donderdag 07.30 uur van kracht. Alleen de bewoners en de hulpdiensten mogen het gebied binnengaan.

Alle ongeveer vierhonderd inwoners van Bergen aan Zee werden woensdagavond geëvacueerd vanwege de brand in de Schoorlse Duinen, tussen Bergen aan Zee en Schoorl. Inwoners die zelf geen opvang hadden, konden terecht in zwembad De Beeck in het iets verder landinwaarts gelegen Bergen. Hier was ook een huisarts aanwezig.

In opvangcentrum De Beeck reageerden de evacués opgelucht toen burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen zei dat de bewoners van het kustdorp veilig naar huis konden. De rook die vrijkwam is niet schadelijk voor de volksgezondheid, aldus de gemeente.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.