Home

Achtergrond

Invloed O Man op stierenindex nog steeds enorm

De zonen van stier O Man domineren nog steeds de zwartbonte stierindex.

Bij de Nederlandse top-vijftig fokwaarden op basis van NVI bevinden zich maar liefst 19 O Man-zonen. Stier Timmer Tyson noteert met 219 punten NVI, plus 34 punten, het hoogst van de O Man-zonen in Nederland. Ook O Man-zoon Alh Dakota stijgt flink door met 43 punten naar 187 NVI. Dakota heeft echter nog een stuk minder dochters in productie. Boven aan de Nederlandse zwartbonte index staat nog steeds O-Bee Manfred Justice-Et zelf met 269 punten (plus 4) NVI. De stier heeft inmiddels 1394 dochters aan de melk.

Op de roodbonte index heeft Delta Fidelity de eerste positie overgenomen van Heihoeve Delta Spencer met een NVI-score van plus 1 op 207. Hoogste nieuwe binnenkomer bij de roodbonten is Bonhill Amistar met 150 punten NVI. Het gaat om een Kevinzoon uit een stadelmoeder.

Of registreer je om te kunnen reageren.