Home

Achtergrond 179 x bekeken

Investeringen in duurzame energie nemen toe

Het eerste kwartaal van 2010 is wereldwijd voor circa 20 miljard euro geïnvesteerd in hernieuwbare energie, tegen 15,3 miljard in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat schrijft het Amerikaanse onderzoeksbureau New Energy Finance.

"We blijven vasthouden aan onze voorspelling dat 2010 recordinvesteringen zullen worden gedaan", aldus bestuursvoorzitter Michael Liebreich. In totaal zal volgens Liebreich tot 150 miljard euro worden geïnvesteerd in hernieuwbare energie, tegen 119 miljard in 2009.

China is de drijvende kracht achter de groei aan investeringen. Het land besteedde het afgelopen kwartaal bijna 5 miljard in onder andere zonne-energie en windenergie, 24 procent meer dan een jaar eerder. De Chinezen zetten vol in op met name windenergie, waarvan New Energy Finance denkt dat de wereldwijde capaciteit tot 2014 stijgt van 158 tot 409 gigawatt.

New Energy Finance denkt dat China met in mindere mate de VS de opkomende industrie domineert. In Europa lopen investeringen juist hard achteruit: hier gingen uitgaven juist omlaag, van 5,6 tot 2,9 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.