Home

Achtergrond 301 x bekeken

Investeren in landbouw in strijd tegen honger

Investeren in kleine boeren en plattelandsvrouwen in de ontwikkelingsgebieden is de sleutel om in 2015 de honger in de wereld te halveren.

Dat staat in een rapport van Niza/ActionAid, een organisatie die zich inzet voor het lot van de armsten.

De Europese Unie riep woensdag landen opnieuw op om er alles aan te doen de zogeheten millenniumdoelen te halen. Doel nummer een is het halveren van honger en armoede in 2015, maar volgens Niza/ActionAid is dat verder weg dan ooit.

De organisatie roept westerse donoren van ontwikkelingslanden op om minstens 10 procent van het ontwikkelingsbudget te besteden aan landbouw. ,,De Nederlandse regering besteedt 7,7 procent hieraan. Veel in vergelijking met andere landen, maar de nadruk ligt veel te weinig op kleine boeren en plattelandsvrouwen'', aldus Niza/ActionAid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.