Home

Achtergrond

India produceert meer suiker

India produceert volgend seizoen 27 procent meer suiker.

De productiestijging is onvoldoende om in de binnenlandse behoefte te voorzien. Ook in 2010/2011 moet India suiker importeren, verwacht de Amerikaanse landbouwvertegenwoordiging (USDA) in India.

Volgens het USDA komt de suikerproductie op ongeveer 24,7 miljoen ton suiker. "Er is meer suikerriet aangeplant in India door de hoge suikerprijzen. Bovendien zijn de prijzen van rijst en tarwe gedaald. Ook zijn de opbrengsten bij suikerriet groter dan vorig seizoen."

Door de lage productie in India en Brazilië stegen de suikerprijzen naar een record. De suikersector in de EU kon daardoor extra suiker exporteren naar de wereldmarkt. India is na Brazilië de grootste suikerproducent ter wereld. India is tevens de grootste suikerverbruiker.

Of registreer je om te kunnen reageren.