Home

Achtergrond 188 x bekeken

'Iedere aanvraag hagelkanon opnieuw beoordelen'

De afwijzing van vergunningen voor twee hagelkanonnen in de gemeente West Maas en Waal betekent niet het instrument voor fruittelers onhaalbaar is.

Volgens wethouder Cor Wassink was het type kanon niet in overeenstemming met de bewoning op circa 200 meter. "Misschien dat een nieuwer type kanon wel voldoet aan de normen voor geluidsbelasting."

Eén van de fruittelers zegt nu niet te willen reageren op de afwijzing van het college van burgemeester en wethouders. "Over een maand is er meer duidelijkheid." Volgens Wassink komt het besluit niet in de gemeenteraad. Hij heeft geen signalen dat de vijf fruittelers in beroep gaan tegen het besluit. "Ik zou mijn jurist moeten raadplegen of dat mogelijk is." Volgens Wassink is één kanon al geplaatst en gebruikt. Ook ziet de gemeente niets in vrijstellingen of maximaal aantal knallen. "Het hagelt niet alleen ‘s nachts. We zien niets in maatwerktoepassingen."

Of registreer je om te kunnen reageren.