Home

Achtergrond 184 x bekeken

Identiteit 20 doden Poolse crash nog onbekend

De identiteit van twintig van de 96 mensen die omkwamen door de crash van het Poolse presidentiële vliegtuig in Rusland, is nog niet vastgesteld. Dat hebben Poolse onderzoekers maandag laten weten.

De stoffelijke overschotten waren na de ramp naar Moskou gebracht. Door het vliegtuigongeluk kwamen vele Poolse hoogwaardigheidsbekleders om het leven, onder wie president Lech Kaczynski en zijn vrouw. Het vliegtuig stortte een week geleden neer bij de stad Smolensk toen het probeerde te landen in dichte mist. Het presidentiële paar is zondag bijgezet in een kathedraal in de Poolse stad Krakau.

Maandag wordt een ander slachtoffer van de vliegramp begraven, de voormalige Poolse president in ballingschap Ryszard Kaczorowski. Hij bekleedde deze functie van 19 juni 1989 tot 22 december 1990.

Een bron die betrokken is bij het onderzoek naar de oorzaak van de ramp, onthulde maandag in een Poolse krant hoe de laatste momenten van de inzittenden was verlopen, zoals uit opnames bleek van een van de zwarte dozen. "Enkele tientallen seconden hoorden we vanuit de cockpit het lawaai toenemen en toen een onmenselijk geschreeuw van angst en pijn vanuit de passagierscabine.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.