Home

Achtergrond

ING past geldautomaten aan voor slechtzienden

ING heeft de toegankelijkheid voor slechtzienden van alle 2600 geldautomaten verder verbeterd. Dit heeft de bank vandaag bekendgemaakt.

Het nieuwe schermontwerp van de geldautomaten is voor slechtzienden beter 'leesbaar'. Op de schermen staan de teksten nu altijd op dezelfde plaats met een duidelijker lettertype, er is een logischer schermvolgorde aangebracht en de plaats van de knoppen naast het scherm is consistent gemaakt. Een voorbeeld hiervan is dat de keuze 'ja' of 'nee' op dezelfde plaats staat. Daardoor kunnen alle gebruikers eenvoudig de juiste knop vinden.

ING besloot tot de aanpassing van de schermen na een onderzoek in samenwerking met de stichting Viziris, een organisatie voor mensen met een visuele beperking. Slechtzienden beoordelen de nieuwe schermen als veel beter leesbaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.