Home

Achtergrond 1 reactie

IMF-topman: wereldeconomie nog niet veilig

De wereldeconomie is nog niet uit de gevarenzone, ondanks de naar boven bijgestelde groeiverwachtingen. Daarvoor waarschuwde de topman van het International Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn, zondag in Jordanië.

,,Het herstel verloopt sneller dan verwacht, maar we zijn nog niet uit de gevarenzone en moeten voorzichtig blijven.'' Volgens Strauss-Kahn zijn vooral de private bestedingen nog niet sterk genoeg om het einde van de crisis te verklaren. ,,Je ziet vrijwel overal groei maar dat komt meestal door overheidsinvesteringen, terwijl de private vraag nogal zwak blijft. Totdat de vraag de groei kan dragen, is het moeilijk te zeggen of de crisis voorbij is.''


Het IMF verhoogde in januari zijn groeiverwachtingen voor de wereldeconomie in 2010 tot 3,9 procent, van een eerder voorspelde 3,1 procent in oktober vorig jaar. Voor 2011 wordt gerekend op een groei van 4,3 procent. Om de recessie te beteugelen, trokken overheden wereldwijd vele honderden miljarden dollars uit voor extra investeringen.


(c) ANP 2010 alle rechten

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet Slingerland

    ''Wij moeten voorzichtig blijven'', zegt meneer Dominique Strauss-Kahn. Ik denk dat hij daar gelijk in heeft. 1 zwaluw maakt nog geen lente!!!...

Of registreer je om te kunnen reageren.