Home

Achtergrond 189 x bekeken

Huizinga erkent dat boskap Schinveld fout was

Demissionair minister Tineke Huizinga van VROM geeft toe dat het Rijk de kap van bomen bij Schinveld (Zuid-Limburg) niet had mogen afdwingen.

In een overleg met de Tweede Kamer sprak ze daarvoor donderdag, na enig aandringen van de SP, een mea culpa uit. "Achteraf gezien had dit besluit nooit genomen moeten worden'', zei ze. De Raad van State had woensdag bepaald dat het besluit van toenmalig minister Sybilla Dekker onrechtmatig was.

Huizinga noemde het buitengewoon jammer om dat achteraf te moeten constateren. De bomen werden in januari 2006 op verzoek van de NAVO, maar tegen de zin van de gemeente Onderbanken, weggehaald om het vliegverkeer vanaf de naburige Awacs-vliegbasis in het Duitse Geilenkirchen veiliger te maken. De Raad van State beslist later of Onderbanken en onder meer de actiegroep Stop Awacs Overlast een schadevergoeding moeten krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.