Home

Achtergrond

Houdbaarheidskeuring scheidt kaf van het koren

Vanaf 29 maart staat in de keuringszaal een serie tulpen op de vaas die zijn ingezonden in het kader van de KAVB houdbaarheidskeuring.

Het kaf wordt hier van het koren gescheiden, want een goede week later is al te zien welke tulpen qua houdbaarheid door de mand vallen. Dat geldt echter niet voor de purperen Tulipa 'Alibi', die er voortreffelijk bij staat. Evenals T. 'Leen van der Mark' die op de bloemenmarkt een vooraanstaande positie inneemt, alsmede onder andere perfecte T. 'Dutch Design' en de donkerrode T. 'Armani'.

Veel tulpen zijn ook naar de keuringszaal gebracht in het kader van de CNB Podiumkeuring, alsook voor de wekelijkse bloemenkeuring. Daaronder bevinden zich de paarse T. 'Lady Adel' van Holland Bolroy Markt, de gele mutant uit T. 'Purple Prince' van Delta Tulips en de witte T. 'Carlo Boszhard' van Jan Schilder.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.