Home

Achtergrond

'Hoofdrol in duurzame groei'

De Nederlandse agroketen heeft een belangrijke rol te spelen als het gaat om het realiseren van duurzame economische groei de komende jaren.

Dat stelt LTO-voorzitter Albert Jan Maat. Maat vindt de betekenis van de land- en tuinbouw reden voor optimisme. Hij zei dat gisteren bij de presentatie van Optimistisch over duurzame groei en werkgelegenheid, een gezamenlijke meerjarenvisie van de ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland. ”Deze visie is ons op het lijf geschreven. De sector is voorloper in duurzaam ondernemen”, zei Maat, wijzend op de melkveehouderij en glastuinbouw, alsmede op afspraken met supermarkten overduurzaam geproduceerd vlees.

Maat erkende dat veel ondernemers, mede door de crisis, in de problemen zitten. ”Maar we schieten er niks mee op als wij gaan meejanken. Wij moeten zoeken naar vooruitgang, door een scherpe belangenbehartiging.”

De drie ondernemersorganisaties vinden dat de politiek zich moet richten op groeikansen dan op bezuinigen. Dat kan door in te zetten op sterke economische sectoren, zoals de voedingssector, op onderwijs en op verbetering van de infrastructuur.

Ook moet de regeldruk omlaag. Maat noemde daarbij de Natura 2000-problematiek. Daar moet volgens hem veel meer gezocht worden naar een samengaan van bedrijvigheid en natuur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.