Home

Achtergrond 158 x bekeken

Honderden agenten Indonesië paraat na rellen

De Indonesische autoriteiten hebben vandaag honderden politieagenten naar het stadhuis van de hoofdstad Jakarta gestuurd omdat ze vrezen voor nieuwe rellen.

De situatie in Jakarta is gespannen na ongeregeldheden woensdag bij een begraafplaats in de hoofdstad.

De rellen ontstonden toen de menigte probeerde te voorkomen dat bulldozers begonnen aan hun werk op een locatie in het noorden van de hoofdstad van Indonesië. De betogers vermoedden dat de arbeiders van plan waren een graftombe te vernielen van een prominente islamitische geestelijke.

Een woordvoerder van de gouverneur van Jakarta zei donderdag dat door de onlusten van woensdag drie veiligheidheidsfunctionarissen zijn omgekomen. Meer dan honderd mensen raakten gewond. Volgens de politie zijn donderdag honderden mensen naar het stadhuis gekomen om opnieuw te protesteren tegen de werkzaamheden bij de begraafplaats.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.