Home

Achtergrond 1 reactie

Hogere prijs voor coöperatieve melk in Belgische super

Supermarktketen Delhaize in België gaat melk van Milcobel tegen een hogere prijs verkopen.

De Belgische supermarktketen Delhaize lanceert vandaag een proefproject met melk van de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel. De UHT-melk wordt gepresenteerd als kwaliteitsmelk onder het zogenoemde AA-label en hoger geprijsd dan gangbare melk onder private label. De melk wordt verkocht voor 85 cent per liter, terwijl private-label melk nu voor 71 cent in de winkels ligt. Delhaize zegt zo bij te dragen aan een betere vergoeding voor mellkveehouders.

Volgens Eddy Leloup van Milcobel wordt een 'billijk deel' van de meerprijs doorgesluisd naar de leden. Als het project succesvol is overweegt Delhaize uitbreiding met meer coöperaties en producten. Delhaize is één van de grootste Belgische retailers met een marktaandeel van 26 procent in 2009 en had eind 2009 bijna 800 winkels. De meeste consumptiemelk in België wordt verkocht als langhoudbare UHT-melk.

Milcobel is de grootste Belgische zuivelcoöperatie. In 2009 werd ruim een miljard liter melk opgehaald bij meer dan 3.000 leden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Eerst >Fair Milch< nu >AA Label< wanneer komt de Nederlandse zuivel industie?? Wachten we af tot deze merken zijn doorgedrongen tot AH schappen en wij met wereld prijzen blijven zitten??

Of registreer je om te kunnen reageren.